Öncelikle şunu belirtmek isteriz. sitenizolsun.com hazır web paketleri arama motorlarının indekslemesine uygun yapıdadır.
Siteniz Google arama sonuçlarında ne zaman görünmeye başlar? Web sitenizin yayınlandığı günden itibaren yaklaşık 5-15 gün içinde google arama sonuçlarında çıkar. Bu süre genellikle 5 gün civarındadır.Sitenizin google yer alması için herhangi bir kayıt işlemi yaptırmanıza gerek yoktur.Ancak yine de yaptırmak isterseniz bu işlem için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html
Açıklayıcı sayfa başlıkları oluşturun Sitenizdeki her sayfanın faydalı ve açıklayıcı birer sayfa başlığına sahip olması gerekir. Başlık etiketi eksikse veya birbirinden farklı birçok sayfa için aynı başlık etiketi kullanılıyorsa, Google, sayfada bulduğumuz başka bir metni kullanabilir.Sayfa ve pencere başlığı alanlarına yazacağınız kelimeler aynı zamanda anahtar kelime olarak algılanmaktadır.
Anahtar kelimeleri yazabilirsiniz
Anahtar kelimeleri Site genel ayarları/Site tanımları bölümünden site doğrulama etiketleri alanına aşağıdaki gibi (aralarında virgül kullanarak) yazabilirsiniz.
Açıklama ve Öneri:
Google, meta kodları arasında sıralanmış anahtar kelimeler yerine pencere başlığındaki ve site içeriğinde kullanılmış ve özellikle link verilmiş (başka bir sayfaya gitmek için üzerine tıklanabilen) kelimeleri dikkate almaktadır.
Sitemin Google'da daha ön sıralarda yer alması için yapılması gerekenler:
- Ana sayfa ve diğer sayfalarda text (metin) ağırlıklı içerik kullanılmalıdır. Sadece resim kullanılmasını kesinlikle önermeyiz.
- Site genel ayarları bölümündeki "Site Haritası" modülünün aktif edilmelidir.
- Önemli kelimeler sayfa içeriklerinde sıkça cümle içinde kullanılmalıdır.
- Anahtar kelimelerin mümkün olduğunca linkli olarak kullanılmalıdır.
- Sitelere başka sitelerden linkler verdirilmelidir.
- Çeşitli rehber sitelere kayıt yaptırılmalıdır.
- İntro sayfası aktifse, bu sayfadan ana sayfaya verilen linklerden en az birinin metin (yazı) şeklinde olmalıdır.
- Web sitenizi facebook, twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde duyurulması ve ziyaretçi gelmesini sağlanmalıdır.
Google Site Map (site haritası) txt olarak ana dizine eklenmeli mi?
Web sayfalarımızın yapısı Google Bot'ların ziyaret edebileceği bir yapıdadır. Bu sayede Google sitelerin içeriğini kolayca indexleyebilir. Bu nedenle google'a site haritası göndermenize gerek bulunmamaktadır.
Bu tip haritalar, Google'ın içeriğini indexleyemediği flash vb. siteler için gereklidir.
Site yönetim panelindeki site genel ayarları bölümünden "Site Haritası"nı aktif etmeniz yeterli olacaktır.
NOT: Web sitesi yayınlandığı ilk günlerden itibaren arama motorlarının ilk sıralarında çıkmazlar. Eğer siteniz üzerindenürün tanıtımı yaparak sipariş almayı hedefliyorsanız ve fazla zamanınız yoksa Google'a reklam vermenizi öneririz.
Google'a nasıl reklam verileceğini görmek için tıklayınız.
ROBOT.TXT dosyasını ana dizine eklemeye ihtiyacınız var mı?
GOOGLE şöyle diyor: Arama motorlarının sitenizdeki her şeyi dizine eklemesini (yani arama sonuçlarında görüntülemesini) istiyorsanız, robots.txt dosyasına (boş olanına bile) ihtiyacınız yoktur.
Yalnızca sitenizde arama motorlarının dizine eklemesini istemediğiniz içerik varsa, robots.txt dosyasına gereksinim duyarsınız.
Bir robots.txt dosyası web'i tarayan arama motoru robotlarının sitenize erişimini kısıtlar. Bu botlar otomatiktir ve bir sitenin sayfalarına erişmeden önce, belirli sayfalara erişmelerini önleyen bir robots.txt dosyası olup olmadığını kontrol ederler. (Saygın robotların tümü bir robots.txt dosyasındaki yönergeleri gözetse de bazı robotlar yönergeleri farklı yorumlayabilir. Ancak, bir robots.txt dosyası dayatılamaz ve bazı spam göndericilerle diğer kötü amaçlı kişiler bu dosyayı göz ardı edebilir. Bu nedenle, gizli bilgileri şifreyle korumayı öneriyoruz.)
Google, robots.txt tarafından engellenen içerik sayfalarını taramamasına veya dizine eklememesine karşın, URL'lerini web üzerindeki diğer sayfalarda bulduğu takdirde bu URL'leri dizine ekleyebilir. Sonuç olarak, sayfanın URL'si ve büyük olasılıkla bağlantı metni gibi halka açık olan veya Açık Dizin Projesi'ndeki (www.dmoz.org) başlık gibi diğer bilgiler Google arama sonuçlarında görüntülenebilir.
Bir robots.txt dosyası kullanmak için etki alanınızın köküne erişebilmeniz gerekir (emin değilseniz, web barındırıcınızdan bunu öğrenebilirsiniz). Bir alan adının köküne erişiminiz yoksa, erişimi robots meta etiketini kullanarak kısıtlayabilirsiniz.